dogs_433.jpg

Honden

In mijn praktijk verwelkomen we uw huisdier graag voor zijn jaarlijkse vaccinatie. Deze vaccinaties zijn niet alleen van belang voor reizen naar het buitenland (rabiës) of deelname aan hondenschool (kennelhoest). Het is ook een belangrijke jaarlijkse CHECK-UP van uw hond!

Als dierenarts kan ik aandoeningen zoals teelbalkanker, borstkanker, prostaatkanker, reuma, tandvleesontsteking, anaalklier- of oorontsteking sneller detecteren en vroegtijdig behandelen. De praktijk is hiervoor uitgerust met digitale RX, echografietoestel, ultrasone gebitsverzorging, gasanesthesie en mogelijkheid tot bloedonderzoek.

Chirurgische ingrepen worden dagelijks uitgevoerd na afspraak. U kan met uw dier terecht voor castratie, sterilisatie, tumorwegname, kruisbandoperatie (kunstkruisband Arthrex), wondbehandeling,…. Er wordt voor niet-dringende ingrepen 's morgens geopereerd zodat het dier tussen 18u en 20u terug kan worden opgehaald. Zo zijn we in de mogelijkheid onze patiënt voldoende lang te observeren na anesthesie.

Ook hospitalisatieruimte is beschikbaar in de praktijk, dit voor als uw dier langduriger moet worden opgenomen voor vloeistoftherapie, na een ongeval of na een ingreep.

Een gezond gebit mag ook bij een hond niet over het hoofd worden gezien. Tandplaque en tandsteen kunnen erge tandvlees- en mondontstekingen veroorzaken welke tot stinkende adem en een slechte eetlust leiden. Laat dit tijdig controleren, ook al is uw dier op leeftijd. De praktijk beschikt over gasanesthesie dat zeer veilig is in gebruik.

Indien u uw huisdier omwille van de gezondheid van het dier, ouderdom e. d., niet wilt laten vaccineren, of omdat u daar principieel bezwaren tegen hebt, is er steeds de mogelijkheid om een VACCI-CHECK (NML Health) te laten uitvoeren. Hiermee worden de gehaltes antistoffen bepaald voor de ziektes (distemper, parvo en canine infectieuze hepatitis) waartegen ingeënt wordt. Zo kunnen we nagaan of uw dier nog steeds voldoende beschermd is en een jaarlijkse vaccinatie al dan niet nodig is. Voor deze test moet even bloed worden geprikt en daarom wordt deze enkel uitgevoerd na afspraak.

 

 

Castratie en sterilisatie bij honden. 
Alle pro's en contra's op een rijtje.

img_52441.jpg

Vergeet zeker niet het paspoort mee te brengen van uw huisdier als u op controle komt.

23517566_1727652807258438_3940907083977695590_n.jpg

Vacci-Check

Image

Digitale ontwikkeling van RX-opnames maakt het nemen van foto's zeer eenvoudig en snel. Dankzij onze vernieuwde apparatuur kunnen wij sinds dit jaar (2019) ook keuringen doen voor de KMSH.

Image
Image

In onze hospitalisatie kan uw dier rustig en kalm bijkomen van een operatie.

Als uw dier moet worden opgenomen bij ons verblijft hij of zij ook in de hospitalisatie. 

Image
 

Echografisch onderzoek kan nodig zijn voor drachtcontrole (zwangerschap). Maar ook voor maag-darmproblemen, lever-, pancreas-, blaas- en baarmoederaandoeningen op te sporen.

Image

Sinds eind 2018 kunnen wij in de praktijk zelf bloedanalyses uitvoeren! Dat wil zeggen dat wij binnen 10 minuten de uitslagen van uw geliefde viervoeter kunnen aflezen waardoor er nog sneller een diagnose gesteld kan worden omdat er niet meer gewacht hoeft te worden op een uitslag van het labo. Ook super handig voor pre-operatieve screening (vooral bij oudere honden of katten of lever en/of nierpatiënten); dit om zeker te zijn dat alle waardes in het bloed goed genoeg zijn om een operatie te ondergaan.

Image

Tevens beschikken wij over een super modern tandenmachine. Hiermee kunnen vuile tanden vol tandsteen grondig gereinigd worden maar ook tanden trekken en/of uitboren is hiermee geen enkel probleem!

Image
Image

Tandjes voor en na de gebitsbehandeling

Image

Tandjes voor en na de gebitsbehandeling

Voeding

img_2359.jpg

Voeding is de basis van een goede gezondheid. Daarom werken wij samen met de voeders van FLATAZOR uit Frankrijk. Zij hebben reeds 50 jaar ervaring in het produceren van complete kwaliteitsmaaltijden. Deze worden gemaakt van zorgvuldig geselecteerde natuurlijke ingrediënten uit de streek van Bretagne. Zo bevat het hele gamma ‘organolysats’ (complexe zee-extracten) die bestaan uit aminozuren, omega 3, vitamines en natuurlijke antioxydanten voor een gezonde vacht, een versterking van de immuniteit en een betere ontwikkeling van de darmflora.

Deze voeding is geschikt voor dagelijks gebruik van puppy tot senior (PRESTIGE GAMMA). Of aangepast voor dieren met gevoelige darmen, dieren met reuma, allergiëen of overgewicht (PROTECT GAMMA). Meer info: www.flatazor.be. 

Voor de aankoop van voeding, ontworming, vlooien- en/of teken producten kan u dagelijks terecht op de praktijk tijdens de openingsuren

 

Search