all.jpg

Schapen en geiten

schaap.jpg

Geitjes of schapen kan u best in een klein stalletje opsluiten in afwachting dat de dierenarts langs komt. Zij zijn vaak argwanend tegenover vreemde mensen en daarom moeilijk te vangen.

Graag help ik verder met de ontworming, vaccinatie tegen rotkreupel of diarree (clostridium), castraties, lammeren bij jonge ooien en de opfok van jonge dieren. U kan steeds bij mij terecht voor wormmiddelen of insecticiden.

Knaagdieren

Konijnen, hamsters en cavia's worden best jaarlijks nagekeken om tandproblemen, lange nagels of oormijt te voorkomen. Ook de vacht controleren op schurft of schimmel is zeer nuttig. Daarnaast kan u ook terecht voor voedingsadvies en vitamines.

Bij konijnen is het zeer belangrijk te gaan vaccineren tegen myxomatose en RHD (rabbit hemorhagic disease). Dit zijn dodelijke ziektes waarvoor geen behandeling bestaat. Dus preventie is de boodschap, zeker indien uw konijnen in contact kunnen komen met wilde dieren.

Castraties en sterilisaties worden uitgevoerd met de nodige zorg en correcte nabehandeling om postoperatieve problemen te vermijden.

img_5245.jpg
Image
Image

Search